Litoralul românesc vs. litoralul bulgăresc – ce aleg turiștii români

Pe principiul `un week-end la Mamaia e cat un sezon la Varna`, multi turisti romani prefera sa treaca granita, sperand ca vor gasi preturi mai mici, o mare mai curata, nisipuri de aur si oameni mai primitori. Adevarul este undeva la mijloc.

Unii turisti sustin ca se simt extraordinar dupa o vacanta pe litoralul bulgaresc, altii nu ar repeta experienta. Cert este ca depinde foarte mult de locul de cazare, de maleabilitatea turistilor, de toate aspectele alegerea unei statiuni ale litoralului romanesc sau bulgaresc pentru petrecerea concediului.

Litoralul romanesc este din ce in ce mai infloritor. Mamaia este o statiune foarte populara printre turistii straini, fiind denumita Tenerife de Romania, datorita posibilitatilor de distractie pe care le ofera. Conditiile si serviciile oferite de unitatile de cazare de pe litoralul romanesc sunt mult imbunatatite in ultimii ani.

Cei care isi doresc o cazare impecabila pot opta pentru N hoteluri de cea mai buna calitate. Intr-adevar, se poate intampla ca preturile sa fie ceva mai ridicate decat preturile de pe litoralul bulgaresc insa pentru romanii care nu tin mortis sa iasa din tara si nu vor sa petreaca prea mult timp pe drumuri, este perfect.

Litoralul bulgaresc, pe de alta parte, reprezinta o optiune pentru multi dintre turistii romani entuziasmati de ofertele de pret foarte bune. Conditiile de cazare in general sunt bune, mai ales in cazul hotelurilor cu multe stele, sau in cazul in care turistii opteaza pentru conditiile all inclusive sau ultra all inclusive. Pe litoralul romanesc, Wi-Fi-ul este gratuit in majoritatea unitatilor de cazare. In cazul litoralului bulgaresc, se adauga in multe din unitati doi euro pe zi pentru internet.

In alta ordine de idei, posibilitatile de distractie si petrecere a timpului liber de pe litoralul romanesc sunt mult mai atractive decat cele de pe litoralul bulgaresc. O vacanta de vis insa poate fi petrecuta si in Romania si in Bulgaria, alegerea depinde de preferintele si pretentiile turistilor.

In general, impresiile de pe plajele din litoralul bulgaresc sunt mai putin `wow`, dar comparatia intre cele doua concepte este imposibil de facut, mai ales ca romanii sunt obisnuiti cu un anumit tip de servicii iar bulgarii incearca sa fie la inaltimea pretentiilor acestora, mizand pe optiunea all inclusive.

Lasă un răspuns

Back to top